24 مهر 1397 - 14:16 شناسه خبر: 7224 نسخه چاپی

شعار فائو به مناسبت روز جهانی غذا:

ریشه کنی گرسنگی در جهان تا 2030

ریشه  کنی گرسنگی در جهان تا 2030  شعار فائو به مناسبت روز جهانی غذا:
سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد ریشه کن کردن گرسنگی در جهان را دسترسی تمام افراد جهان به غذای سالم و مغذی تعریف کرده است که رسیدن به آن مستلزم سبک زندگی پایدار، همکاری و مشارکت با دیگران، به اشتراک گذاشتن دانسته ها با آنها و اشتیاق به کمک به دیگران است.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران از سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد، فائو ضمن اعلام روز 16 اکتبر سال 2018 به عنوان روز جهانی غذا شعار "ریشه کن کردن گرسنگی تا سال 2030 ممکن است" را به عنوان شعار این روز اعلام کرد. 

فائو نزاع و درگیری، تغییر شرایط آب و هوایی کره زمین، رکود اقتصادی و رشد اضافه وزن مفرط در جهان را از عوامل افزایشی شدن روند گرسنگی و فقر غذایی در جهان معرفی کرده است که برای مدتی روند کاهشی به خود گرفته بود  به طوری که 820 میلیون نفر در جهان از فقر غذایی مزمن رنج می برند. 

ریشه کن کردن گرسنگی در جهان پا را از رشد اقتصادی و حل و فصل نزاع ها فراتر می گذارد و نیازمند رویکرد بلندمدت برا ی ساختن جوامعی صلح طلب و کامل است.

فائو ریشه کن کردن گرسنگی در جهان را نیازمند تغییرات اساسی در اقتصاد روستایی می داند چرا که 70 درصد از مردم فقیر در جهان در روستاها زندگی می کنند جایی که مردم برای امرار معاش به کشاورزی، ماهیگیری و جنگلداری وابسته هستند. برای رسیدن به این هدف دولت ها باید برای سرمایه گذاری بیشتر بخش خصوصی در بخش کشاورزی فرصت ایجاد کنند و در کنار آن برنامه های حمایتی اجتماعی را برای اقشار آسیب پذیر تقویت کرده و تولیدکنندگان غذا را به مناطق شهری متصل کنند.

کشاورزان خرد برای افزایش بهره وری و درآمد خود  نیازمند استفاده از روش های کشاورز پایدار و  روز دنیا هستند. داشتن جوامع روستایی پایدار نیازمند رویکردی زیست محیطی نسبت به این جوامع است که نیازمند استفاده از قدرت نوآوری های تکنولوژی و ساختن فرصت های شغلی باثبات و ارزشمند است.